به گزارش مشرق، مسئله رسوایی خونهای آلوده در انگلیس که به دهه هفتاد و هشتاد میلادی بازمیگردد و پرونده آن در حالی به دستور نخستوزیر انگلیس مورد بررسی مجدد قرار گرفته است که برای اولینبار اسنادی توسط sky news منتشر شده است، نشان میدهد دولت وقت انگلیس سعی داشته روی این مسئله سرپوش بگذارد.
بر اساس گزارش skynews، این اسناد نشان میدهد که دولت وقت انگلیس به رهبری «مارگارت تاچر»، بانوی آهنین در رابطه با پرونده بررسی خونهای آلوده به کابینه این کشور فشار آورده است که بررسی این پرونده را متوقف کنند تا مسئولیت آن به گردن دولت نیفتد.
بر اثر تزریق و استفاده این خونهای آلوده بیش از 2400 نفر از شهروندان انگلیسی بر اثر ابتلا به ایدز و هپاتیت C جان خود را از دست دادند.
در این اسناد که قبلا منتشر نشده است، وزرای دولت محافظه کار انگلیس در سال 1987 به کابینه فشار میآوردند تا بررسی این پرونده را از دستور کار خارج کنند.
این اسناد همچنین حاکی از آن است که این وزرا تلاش کردهاند تا از بار مسئولیت مالی این پرونده که بر دوش دولت تاچر سنگینی می کرد بکاهند.
در دهه 1970 و 1980 بیش از 4 هزار هموفیلی بریتانیایی از محصولات خونی آلوده به HIV و هپاتیت C بیمار شدند.
نکته حائز اهمیت در رابطه با این رسوایی وارد شدن ماده اصلی این خونها که فاکتور VIII نام دارد از آمریکا بود؛ انگلیس در آن زمان قادر به تولید این فاکتور نبود.
در دهههای هفتاد و هشتاد میلادی بیشتر خون مورد نیاز سیستم درمانی انگلیس از آمریکا وارد میشد که در آنجا در ازای اهدای خون پول میپرداختند.
این باعث شد بسیاری از کسانی که خونشان مناسب انتقال به دیگران نبود خون بدهند. علاوه بر این در آن زمان هنوز شیوههای شناسایی و تشخیص آلودگی خون به ویروس به اندازه امروز پیشرفته نبود.
گزارش پارلمان انگلیس نشان میدهد که فرآوردههای خونی آلوده به حدود 7500 نفر تزریق شده بود که بسیاری از آنها به بیماریهای خونی از جمله هموفیلی مبتلا بودند.
در باره سلامت این خونها در همان زمان هم نگرانیهایی مطرح شده بود، اما پزشکان میگویند در آن زمان آنها باید تصمیم میگرفتند آیا خونی را که ممکن است آلوده باشد به فردی که بدون ترزیق خون زنده نخواهد ماند تزریق کنند یا نه؟
«اندی برنهام»، دبیر کل سابق وزیر بهداشت که در حال حاضر رئیس مترو شهر منچستر است به اسکای نیوز گفت که اسناد نشان میدهد "تلاش برای عدم حمایت از قربانیان و بررسی حقیقت و عدالت به عالیترین مقامات دولت وقت رسیده است. "
دولت انگلیس پیش از این پرداخت غرامت به قربانیان خون آلوده را متعهد شده است.
هزاران بیمار نظام درمانی ملی انگلیس در طول این سالها خون آلوده به ویروس اچ ای وی و هپاتیت C وارداتی دریافت کردند.
این دوره بدترین فاجعه درمانی تاریخ نظام درمانی ملی انگلیس نام گرفته است.
بسیاری از کسانی که در این حلقه آلوده گرفتار شدند میگویند از مخاطرات دریافت این محصولات خونی مطلع نشده بودند.
سخنگوی دولت اسکاتلند نیز گفته است: "از اینکه این تحقیقات تازه قرار است تا اسکاتلند هم کشیده شود متعجبیم؛ چرا که دولت انگلیس پیشتر ما را درجریان این تحقیقات قرار نداده بود."